100-vuotisjuhlarahasto

Apurahoja ruokakulttuurin hyväksi

Heinon Tukku Oy tukee vahvasti suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Yrityksen 100-vuotisrahasto myöntää apurahoja ruoka- ja juoma-alan opintoihin, opintomatkoihin ja tutkimustyöhön. Rahasto jakaa vuosittain myös yhden palkinnon ruoka- ja juoma-alalla ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle.

Juhlarahasto on perustettu yrityksen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1999. Heinon Tukun 100-vuotiasjuhlarahasto on yksi Liikesivistysrahaston erikoisrahastoista. Liikesivistysrahasto on suomalaisten liikemiesten vuonna 1919 perustama yhdistys, ja sillä on yhteensä 241 erikoisrahastoa.

Juhlarahaston tarkoituksena on edistää ruoka- ja juomakulttuuria myöntämällä opinto- tai tutkimusapurahoja ruoan ja juoman parissa opiskeleville tai työskenteleville.

Apurahoja on vuosien aikana myönnetty mm.:

- Suomalaista ravintola-, ruoka- ja juomakulttuuria esittelevien teosten kokoamiseen

- Suomalaiseen ravintola-, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvän opetusmateriaalin kehittämiseen ja ajantasaistamiseen

- Suomalaisten ravintolamuistojen keräämis-, taltioimis- ja esittely-hankkeeseen

- Suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria esittelevän näyttelyn uusimiseen

Juhlarahastosta on myös jaettu tunnustuspalkintoja ruokakulttuurin alalla ansioituneille henkilöille. Tunnustusta ovat vuosien saatossa saaneet mm. helsinkiläisen ruokakulttuurin edistäjä Jussi Pajunen, Ravintolapäivän perustaja Timo Santala, suomalaisen ruokakulttuurin suunnannäyttäjät Eero Mäkelä, Jaakko Kolmonen, Markus Maulavirta ja Tapio Sointu sekä ravintoloitsija Ragni Rissanen. Työstä suomalaisen viinikulttuurin edistämiseksi on juhlarahasto palkinnut Jouko Mykkäsen, Essi Avellanin sekä Juha Berglundin.

Apurahaa voi hakea ruoka- tai juoma-alalla työskentelevä tai opiskeleva. Apuraha on tarkoitettu myös jatko-opiskelijoille ja alasta kirjoittaville. Hakija voi olla yksittäinen henkilö tai ryhmä.

Hakemus on laadittava 100-vuotisjuhlarahaston lomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa verkkosivuiltamme tai hakea Heinon Tukku Oy:stä. Lomakkeessa on hakemusohjeet.

100-vuotiasjuhlarahaston apurahojen hakuaika on käynnissä jatkuvasti. Apurahojen myöntämisestä päätetään vuosittain syys-lokakuussa.

Kuinka haen apurahaa?

Allekirjoitettu hakemus toimitetaan osoitteeseen:

Heinon Tukku Oy:n 100-vuotisrahasto
c/0 Heinon Tukku Oy
Orionintie 18-22
02200 Espoo

 

Lisätietoja hakemusasioista voi kysyä:
juhlarahasto@heinontukku.fi 

tai
020 717 000

Palvelut

Palvelut

Heinon Tukku on tukkukaupan ammattilainen. Palvelemme pikatukuissa Sörnäisissä ja Koivuhaassa, valtakunnallisesti toimitustukkuna.

Lue lisää

Tuotteet

Tuotteet

Heinon Tukun kilpailuetu on ollut alusta saakka laaja valikoima jota kehitämme kuuntelemalla asiakkaidemme toiveita sekä seuraamalla alan trendejä sekä kysyntää.

Lue lisää

Heino-konserni

Heino-konserni

TukkuHeino Oy on vuonna 1899 perustettu perheyhtiö. Yrityksiämme ovat Heinon Tukku Oy, Uniq Drinks Finland Oy sekä Anton & Anton.

Lue lisää