100-vuotisjuhlarahasto

Apurahoja ruokakulttuurin hyväksi

Heinon Tukku Oy tukee vahvasti suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Yrityksen 100-vuotisrahasto myöntää apurahoja ruoka- ja juoma-alan opintoihin, opintomatkoihin ja tutkimustyöhön. Rahasto jakaa vuosittain myös yhden palkinnon ruoka- ja juoma-alalla ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle.

Juhlarahasto on perustettu yrityksen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1999. Heinon Tukun 100-vuotiasjuhlarahasto on yksi Liikesivistysrahaston erikoisrahastoista. Liikesivistysrahasto on suomalaisten liikemiesten vuonna 1919 perustama yhdistys, ja sillä on yhteensä 241 erikoisrahastoa.

Juhlarahaston tarkoituksena on edistää ruoka- ja juomakulttuuria myöntämällä opinto- tai tutkimusapurahoja ruoan ja juoman parissa opiskeleville tai työskenteleville.

 

Apurahoja on vuosien aikana myönnetty mm.

  • Suomalaista ravintola-, ruoka- ja juomakulttuuria esittelevien teosten kokoamiseen.
  • Suomalaiseen ravintola-, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvän opetusmateriaalin kehittämiseen ja ajantasaistamiseen.
  • Suomalaisten ravintolamuistojen keräämis-, taltioimis- ja esittely-hankkeeseen.
  • Suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria esittelevän näyttelyn uusimiseen.

 

Juhlarahastosta on myös jaettu tunnustuspalkintoja ruokakulttuurin alalla ansioituneille henkilöille. Tunnustusta ovat vuosien saatossa saaneet mm. helsinkiläisen ruokakulttuurin edistäjä Jussi Pajunen, Ravintolapäivän perustaja Timo Santala, suomalaisen ruokakulttuurin suunnannäyttäjät Eero Mäkelä, Jaakko Kolmonen, Markus Maulavirta ja Tapio Sointu sekä ravintoloitsija Ragni Rissanen. Työstä suomalaisen viinikulttuurin edistämiseksi on juhlarahasto palkinnut Jouko Mykkäsen, Essi Avellanin sekä Juha Berglundin.

 

Apurahan hakeminen

Apurahaa voi hakea ruoka- tai juoma-alalla työskentelevä tai opiskeleva henkilö. Apuraha on tarkoitettu myös jatko-opiskelijoille ja alasta kirjoittaville. Hakija voi olla yksittäinen henkilö tai ryhmä.

Hakemus on laadittava 100-vuotisjuhlarahaston lomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa verkkosivuiltamme tai hakea Heinon Tukku Oy:stä. Lomakkeessa on hakemusohjeet.

100-vuotiasjuhlarahaston apurahojen hakuaika on käynnissä jatkuvasti. Apurahojen myöntämisestä päätetään vuosittain syys-lokakuussa.

Lähetä allekirjoitettu hakemus osoitteeseen:

Heinon Tukku Oy:n 100-vuotisrahasto

c/0 Heinon Tukku Oy

Orionintie 18-22, 02200 Espoo

Tiedustele lisää juhlarahastosta:

juhlarahasto@heinontukku.fi

p. 020 717 000

Asiantunteva palvelu Pikatukuissa

Hae apurahaa

Täytä hakemus ja lähetä se meille.

 

Lähetä allekirjoitettu hakemus osoitteeseen:

 

Heinon Tukku Oy:n

100-vuotisrahasto

c/0 Heinon Tukku Oy

Orionintie 18-22

02200 Espoo

Tukkupalvelut

Tukkupalvelut

Heinon Tukku on tukkukaupan ammattilainen. Palvelemme pikatukuissa Helsingissä ja Vantaalla sekä valtakunnallisesti toimitustukkuna.

Lue lisää

Laaja tuotevalikoima

Laaja tuotevalikoima

Valikoimiimme kuuluu peräti 30 000 nimikettä. Yritykset saavat kaikki päivittäistavarat ja elintarvikkeet sekä toimiston, neuvotteluhuoneen ja konttorin tarvikkeet meiltä Heinosta.

Lue lisää

Heino-konserni

Heino-konserni

TukkuHeino Oy on vuonna 1899 perustettu perheyhtiö. Yrityksiämme ovat Heinon Tukku Oy, Uniq Drinks Finland Oy sekä Anton & Anton.

Lue lisää