Appelsiinin makuiset rahkapannukakkumuffinit

Raikkaasti appelsiinin ja mangon makuinen pannari kypsennetään muffinivuoissa, jolloin siitä saa käteviä annoksia jälkiruoaksi tai kahvilaherkuksi.

Ainekset

38 muffinia


6 isoa kananmunaa
1 l mango-appelsiini-kaurajuomaa
300 g vanilja¬rahkaa (esim. Arla Pro laktoositon vaniljarahka)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
38 kpl paperisia muffinivuokia

 

Tarjoiluun
4 dl kuohukermaa
350 g vaniljarahkaa (esim. Arlo Pro laktoositon vaniljarahka)
maun mukaan sokeria
500 g appelsiinihilloa tai appelsiinimarmeladia
150 g tummaa suklaata koristeluun

Valmistus

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 20 minuuttia.
  2. Aseta muffinivuoat muffinipellille.­ Täytä vuoat ¾ täyteen, eli taikinaa ­tarvitaan ½ dl per paperivuoka.
  3. Paista 225 asteessa noin 35 minuuttia. Pannukakut ­kohoavat lopussa, mutta pinta romahtaa, kun otat ne uunista.
  4. Vaahdota kermavaahto ja nostele se vaniljarahkan sekaan, mausta sokerilla. Tarjoile muffinipannu­kakut appelsiinihillon ja rahkakermavaahdon kanssa. Koristele rouhitulla tummalla suklaalla.
Appelsiini-rahka pannukakkumuffinit
Entä jos hernaripäivän pannari näyttäisikin tältä? Rahka tekee asiakkaiden suosikista erityisen kuohkean.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 1-4/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.