Korealainen broileri ja kookosriisi

Korealaisesta keittiöstä on tullut kestotrendi. Tarjoa mukavasti makealla ja tulisella gochujang-chilitahnalla marinoidun broilerin kanssa lempeää kookosriisiä.

 

Ainekset

10 annosta


1,5 kg luuttomia broilerin koipireisiä (esim. Kariniemen Kananpojan koipireisi)
1 tl suolaa

 

Marinadi
½ dl soijakastiketta
2 rkl gochujang-chilikastiketta
2 rkl viinietikkaa
25 g fariinisokeria
1 ½ rkl seesamiöljyä
2 rkl valkosipulia murskattuna
2 rkl raastettua inkivääriä

 

Lisäksi
5–6 kevätsipulin vartta
nippu korianteria
2 pientä punaista chiliä
seesaminsiemeniä paahdettuna

 

Kookosriisi
450 g basmatiriisiä
800 g kookosmaitoa
8 dl Aimo kanalientä
1 tl suolaa

Valmistus

  1. Mausta broileri suolalla. Yhdistä kaikki marinadin ainekset vahvaan muovipussiin. Lisää suolattu broileri. Nosta viileään vähintään kahdeksi tunniksi, liikuttele paloja pari kolme kertaa marinoinnin aikana.
  2. Valuta pois ylimääräinen marinadi ja paista ­paloihin molemmin puolin öljyssä kaunis paisto­pinta. Nosta paistettu broilerinliha GN-vuokaan ja kypsennä kiertoilmassa 175 asteessa noin 20 minuuttia kypsäksi.
  3. Valmista kookosriisi. Kiehauta kattilassa riisi, kookosmaito, kanaliemi ja suola. Vähennä lämpöä ja anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia välillä ­sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  4. Viimeistele broilerit kevätsipulilla, korianterilla, hienonnetulla chilillä ja paahdetuilla seesamin­siemenillä.
Korealainen broileri ja kookosriisi
Kananpojan koipireidet saavat potkua gochujang-tahnasta. Paahda limelohkoja mausteeksi ja koristeeksi.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 1-4/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.