Krog Roban keittiöpäällikkö Karri Knaapila tiimeineen toteuttaa asiakkaiden erityistoiveet. Työn¬tekoa helpottaa joustava yhteistyö Heinon Tukun kanssa.

Krog Roba vastaa staycation-buumiin laatuannoksilla ja huonepalvelulla

Lähimatkailu ja staycationit ovat nousseet isoksi trendiksi. Hotelli Lilla Robertsin yhteydessä toimivan Krog Roba -ravintolan keittiöpäällikkö Karri Knaapila kertoo, millaisia elämyksiä ravintola ja hotelli voivat yhdessä tarjota.

Mitä uutta hotelli Lilla Robertsiin ja ravintola Krog Robaan kuuluu?

”Staycationit eli hotelliyöpymiset kotikaupungissa ovat nousseet suureen suosioon viimeisen puolentoista vuoden aikana pandemiarajoitusten myötä. Kaupunkilaiset kaipaavat hemmottelua rikkomaan kiireistä arkea, ja kotikaupungissakin vietetty hotelli­loma voi tuntua siltä kuin kävisi ulkomailla.

Kun ravintolasulut alkoivat, olimme saman tien kärppänä miettimässä, mitä uutta voimme tilanteessa keksiä. Keskikokoisen hotellin hyöty on se, että pystymme räätälöimään palveluitamme ketterästi. Kehittelimme konseptin, jossa ravintolaillallisen sai syödä omassa hotellihuoneessa. Kannoimme 40 hotellihuoneeseen ruokapöydät. Tarjoilijamme toimittivat keittiöstä kolmen ruokalajin kokonaisuudet viineineen huoneisiin. Palvelusta tuli tosi suosittu! Enää illallisia ei järjestetä huoneissa, mutta tavallista huonepalvelua käytetään yhä paljon.

Nyt olemme vihdoin päässeet takaisin tavallisempaan arkeen kiinni ja voineet järjestää pitkästä aikaa kokouksiakin.”

Miten hotellin läsnäolo vaikuttaa ravintolan toimintaan?

”Krog Roba on oma ravintolansa, jolla on oma brändi. Arkisin tarjoamme lounasta sekä arki- ja lauantai-iltaisin à la carte -annoksia.

Lisäksi ravintolalle kuuluvat tyypilliset hotellipalvelut. Tarjoamme 365 päivää vuodessa aamiaista ja viikonloppuisin brunssia. Meillä on myös huonepalvelumenu.

Maailmalla hotellin yhteydessä toimivat ravintolat mielletään laadukkaiksi, mutta jostain syystä Suomessa ajattelutapa on usein toinen, vaikka syytä siihen ei ole.”

Miten Krog Roba erottuu kilpailijoista?

”Meillä laatu näkyy kaikessa raaka-aineista asiakaspalveluun. Lisäksi olemme koko ajan muuttuneet enemmän kasvis- ja kalapainotteiseksi ravintolaksi. Toki listaltamme löytyy myös hyvä pihvi, mutta painotus on kasviksissa ja kaloissa – myös lounaalla ja brunssilla.

Koska olemme suhteellisen pieni ravin­tola, pystymme toteuttamaan helposti eri­tyistoiveita. Jos asiakas haluaa esimerkiksi järjestää 20 hengen syntymäpäiväjuhlat toiveiden mukaisella viiden tai seitsemän ruokalajin menulla, se onnistuu.

Asiaa helpottaa myös se, että yhteistyö Heinon Tukun kanssa on joustavaa. Jos haluan lyhyellä varoitusajalla esimerkiksi tuoretta tryffeliä, se yleensä järjestyy.”

Mistä saatte inspiraatiota menuihin?

”Ammennamme tiimimme kanssa inspiraatiota pohjoismaisesta ruokakulttuurista. Ruoka on yksinkertaista ja annokset tasapainoisia ja selkeitä.

Tarjoamme esimerkiksi tanskalaisia avoleipiä eli smörre­brödejä. Lisäksi käytämme menussa paljon lähialueelta tulevia kotimaisia kaloja, kuten haukea ja kuhaa. Elämme keittiössä sesongissa, eli hyödynnämme aina vuodenajan mukaisesti kasviksia ja juureksia.

Tukun laadukkaat tuotteet tukevat ideo­logiaamme ja jopa helpottavat työtämme. Lopetimme esimerkiksi kokonaan häränhäntäliemen keittämisen itse, sillä tukusta löytyi niin laadukas tuote valmiina.”

Millainen on hyvä huonepalvelumenu?

”Huoneessa ruokaileva asiakas arvostaa usein eniten tuttuja ja turvallisia klassikkoruokia, jotka tehdään laadukkaasti. Toimiva huonepalvelumenu ei ole niin kokeileva, vaan tarjoaa comfort-annoksia, kuten rehellisiä pihvejä, hyviä burgereita ja herkullisia salaatteja. Huonepalvelumenussamme on aina myös vegaanisia vaihtoehtoja.”

”Yhteistyö Heinon Tukun kanssa on joustavaa. Jos haluan lyhyellä varoitusajalla esimerkiksi tuoretta tryffeliä, se yleensä järjestyy.”
Karri Knaapila

Krog Roban brunssi on suosittu. Mikä on sen salaisuus?

”Brunssipöydästä voi helposti tulla silli­salaatti, jossa yritetään tarjota kaikille kaikkea. Meidän brunssipöytämme on tarkkaan mietitty kokonaisuus, jossa keskitytään enemmän laatuun kuin määrään.

Brunssilla on kasvis- ja kalapainotus ja paljon vegaanistakin syötävää. Lisäksi brunssipöytä on niin sanotusti kylmä, lukuun ottamatta kahta lämmintä ruokalajia. Olemme todenneet, että kylmät ruokalajit brunssilla ovat enemmän ihmisten mieleen.

Hotelliaamiaisemme mukailee samaa ideologiaa kuin brunssi. Toki aamiaisella on mukana myös tuttuja aamiaisklassikoita, kuten karjalanpiirakoita ja croissanteja.”

Millaisen kokemuksen haluatte Krog Robassa tarjota?

”Olemme helposti lähestyttävä paikka, jossa ei jäykistellä, vaan ilmapiiri on rento ja lämmin. Kun asiakas saapuu ravintolaan, näkee hän ensimmäisenä upeat puitteet ja tyylikkään sisustuksen. Sitä samaa laatua on lupa odottaa myös ruoalta ja palvelulta.

Juhlapäivät, kuten isänpäivä, itsenäisyyspäivä ja jouluaatto ovat tärkeitä sekä meille että asiakkaillemme. Odotuksetkin ovat silloin korkealla, joten haluamme nostaa menuihin ja ravintolakokemukseen jonkin pienen luksuselementin. Esimerkiksi itsenäisyyspäivän viikonloppuna tarjoamme blinibrunssin.

Krog Roba

Mitä: Pohjoismaisia makuja sesongin laadukkaista raaka-aineista. Ravintola sijaitsee upeissa vanhan poliisiaseman tiloissa.

Missä: Helsingin Kaartinkaupungissa, Pieni Roobertinkatu 1–3. Instagram: @krogroba

Milloin: Aukioloajat www.lillaroberts.com/ravintola

Asiakaspaikat: 120

Ravintolaketju: Krog Roba ja Lilla Roberts ovat osa Nordic Choice Hotels -ketjua, johon kuuluvat myös muun muassa Kämp, Haven, Glo ja Klaus K -hotelli.

Artikkeli on julkaistu Lautaselle-lehdessä 3/2021. Katso kaikki julkaisut täältä.