Linssi-bataatticurry

Currytahnasta ja kookosmaidosta makua saava linssi-bataatticurry on mitä parhainta syksyn lohturuokaa. Viimeistele asiakkaittesi makuelämys tuoreella chilillä ja korianterilla. 

 

Ainekset

20 annosta

 

2 kg bataattia 

½ dl rypsiöljyä 

200 g sipulikuutioita 

200 g punaista currytahnaa 

2 l kookosmaitoa (esim. Valcom Kookosmaitoa) 

1,8 kg punaisia linssejä säilykkeenä 

¾ dl limetin mehua 

1 rkl suolaa 

tuoretta chiliä 

tuoretta korianteria 

limettilohkoja 

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele bataatit. 
  2. Kuumenna öljy ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää currytahna ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää bataattikuutiot ja sekoita currytahnan joukkoon. 
  3. Lisää kookosmaito ja anna kastikkeen kypsyä hiljaa poreillen, kunnes bataatit ovat lähes kypsiä, noin 10–15 minuuttia. Lisää sitten huuhdellut linssit ja hauduta vielä hetki, kunnes bataatit ovat napakan kypsiä. 
  4. Mausta limetin mehulla ja suolalla. Viimeistele tuoreella chilillä ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoile limettilohkojen kanssa. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi. 
Linssi_Bataatticurry_Vaaka
Tämä curry kannattaa tehdä säilykelinsseistä. Ruoka valmistuu nopeasti eikä puuroudu lämpöhauteessa.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 9/2021-1/2022.

Katso kaikki julkaisut täältä.