Lohi-pekoni-avokadosalaatti

Klassinen BLT-salaatti saa uutta tvistiä näppäristä valmiista lohikuutioista, cheddarista, avokadosta ja krutongeista. Kastikkeessa ei kannata pihistellä!

Ainekset

40 annosta 

 

2 ½ kg valmista lohikuutiota (esim. TFT Lusikkalohi pakaste)

60 pekonisiivua

2 ½ kg rapeaa salaattia esim. romaine

2 kg cheddarjuustoa

20 tomaattia

10 punasipulia

5 isoa avokadoa

 

Kastike

8 dl piimää (rasvaa 2 %)

2 dl majoneesia

8 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 dl lehtipersiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna

4 rkl sitruunamehua

4 rkl dijoninsinappia

2 tl suolaa

1 ½ tl mustapippuria myllystä

8 tippaa tabascoa

 

Lisäksi

1 iso puntti tuoretta basilikaa

2 l krutonkeja

Valmistus

  1. Yhdistä keskenään kaikki kas­tikkeen ainekset.
  2. Sulata lohikuutiot.
  3. Paahda pekoni 200-asteisessa uunissa rapeaksi ja valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperilla.
  4. Pilko pekonit, salaatti, juusto, tomaatit, kuoritut punasipulit ja avokadonliha pienemmäksi.
  5. Yhdistä keskenään sulatetut lohikuutiot ja pilkotut ainekset juuri ennen tarjoilua ja lisää kastiketta. Tarjoa loppu kastike salaatin kanssa. Sekoita.
  6. Viimeistele hienonnetulla basilikalla ja krutongeilla. Nosta tarjolle.
Lohi pekoni avokadosalaatti
Monille maistuu salaatti, mutta sen on oltava tarpeeksi täyttävä. Lohi, pekoni, cheddar ja avokado takaavat sen tässä annoksessa.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 5-8/2021. Katso kaikki julkaisut täältä.