Mausteinen omenapiirakka

Tämä omenapiirakka on niin mehevää, ettei se kaipaa kaverikseen edes vaniljakastiketta! Jos haluat kuitenkin hemmotella asiakkaitasi, tarjoile piirakan kanssa pallo jäätelöä. 

 

Ainekset

20 annosta

 

250 g margariinia 

8 dl vehnäjauhoja 

4 dl sokeria 

2 ½ tl leivinjauhetta 

2 tl vaniljasokeria 

7 dl turkkilaista jogurttia 

3 kananmunaa 

1 kg omenoita 

2 tl kanelia 

1 tl inkivääriä 

½ tl neilikkaa 

Valmistus

  1. Sulata margariini. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, 2 ½ dl sokeria, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 
  2. Ota kolme desiä muruseoksesta erilleen. Sekoita jäljelle jäävään seokseen 2 dl turkkilaista jogurttia ja yksi kananmuna. Levitä voidellun GN-vuuan pohjalle. 
  3. Pese omenat ja leikkaa ne siemenettömiksi siivuiksi. Levitä pohjalle. 
  4. Sekoita loppu sokeri ja jogurtti kanelin, inkiväärin, neilikan ja kahden munan kanssa. Levitä omenoiden päälle. Levitä pinnalle muruseos. 
  5. Paista 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes kypsää. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. 
Mausteinen_Omenapiirakka_vaaka
Klassinen omenapiirakka saa lisäpotkua inkivääristä ja neilikasta.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 9/2021-1/2022.

Katso kaikki julkaisut täältä.