Nuudelia, paksoita ja ylikypsää porsasta

Valmiiksi kypsennetty porsas on oikotie nopeaan, maukkaaseen nuudeli­ruokaan. Juju on annoksen yhteen kokoavassa, Aasiasta ammentavassa kastikkeessa.

 

Ainekset

10 annosta


800 g ylikypsää flank ¬steakia (esimerkiksi Atria ylikypsä viljaporsaan flank steak) tai valmista pulled porkia
1 kg paksoita
1 kg siitakesieniä
600 g munanuudeleita
öljyä kuullottamiseen

 

Kastike
1 l Aimo kasvislientä
2 dl osterikastiketta
2 dl vettä
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl riisiviinietikkaa
¾ dl soijakastiketta
25 g tuoretta raastettua inkivääriä
25 g murskattua valkosipulia
4 rkl maissitärkkelystä
½ dl paahdettua seesamiöljyä

 

Lisäksi
rouhittua mustapippuria
seesaminsiemeniä koristeluun

Valmistus

  1. Leikkaa liha ja paksoit pienemmäksi. Viipaloi sienet.
  2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä sivuun.
  3. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Jätä sivuun.
  4. Kuumenna kasviöljyä paistinpinnalla tai isolla wokkipannulla korkealla lämmöllä. Lisää viipaloidut sienet ja sekoita, kunnes sienet ovat paistuneet ja saaneet kaunista väriä. Lisää paloitellut paksoit ja liha. Paista sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes liha on kuumaa.
  5. Lisää kastike. Kääntele, kunnes kastike kiehuu ja saostuu. Lisää keitetyt nuudelit ja kääntele sekaisin ja kuumaksi keittiöpihtien avulla. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile heti paahdetuilla seesaminsiemenillä koristeltuna.
Nuudelia, paksoita ja ylikypsää porsasta
Nuudeliruoka syntyy nopeasti, kun liha on valmiiksi kypsennettyä. Paksoin sijasta voi käyttää kiinankaalia.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 1-4/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.