Omena-puolukka¬marenkihyve

Päivitä vanha klassikko omenahyve näyttäväksi lisäämällä siihen puolukoita ja marenkia. Myös kardemumma antaa rakastetulle jälkiruoalle kivaa uutta tvistiä.

Ainekset

10 annosta

2 kg omenalohkoja (esim. Valmix)
200 g puolukoita
2 tl kardemummaa
150 g voita
8 dl täysjyväkaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria

 

Marenki
50 g puolukoita
1 ½ dl sokeria
105 g (3 kpl) valkuaista

 

Valmistus

  1. Levitä sulat omenalohkot ja puolukat ­voidellun vuoan pohjalle ja mausta seos ­kardemummalla.
  2. Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon ­kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan. Levitä seos omenoiden päälle vuokaan.
  3. Paista vuokaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Valmista marenki: Soseuta puolukat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten. Kääntele sekaan puolukkasose, mutta sekoita vain sen verran, että marenkimassaan jää raitoja.
  5. Nosta vuoka uunista ja levitä raidallinen ­marenkivaahto kauraseoksen päälle.
  6. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Paista ­vuokaa uunin alatasolla edelleen noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Omena-puolukka¬marenkihyve
Perinteinen omenahyve saa väriä, makua ja pienen ylellisen silauksen puolukasta ja marengista.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 1-4/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.