Pizza bianco savumuikusta

Valkoinen pizza on noussut monien listojen uudeksi hitiksi. Yhdistä trendiherkkuun perinteistä makua savumuikkujen muodossa. Luvassa on varma menestys!

Ainekset

10 annosta

 

Marinoidut punasipulit
360 g (6 kpl) keskikokoista punasipulia
2 dl sitruunan mehua
50 g sokeria

 

Pizzapohja
n. 1 kg vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
7 ½ dl vettä

 

Täyte
800 g smetanaa
600 g tillituorejuustoa
750 g savumuikkuja (esim. Kalavapriikki)
100 g parmesaanilastuja

 

Lisäksi
tuoreita versoja ja tilliä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa

Valmistus

  1. Sekoita viipaloitujen punasipulien joukkoon sitruunan mehu ja sokeri. Jätä sivuun.
  2. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää 42-asteinen vesi. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa. Jätä huoneenlämpöön noin tunniksi.
  3. Sekoita smetana ja tillituorejuusto.
  4. Jaa kohonnut taikina kymmeneen palloon ja kauli ne jauhotetulla pöydällä soikeiksi pizzapohjiksi. Levitä tillituorejuusto-smetanaseosta reilu kerros taikinapohjille, mutta jätä pari senttiä reunoista ilman täytettä.
  5. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja saanut kaunista väriä.
  6. Lisää kuumille pizzapohjille valutettuja savumuikkuja, nokareita tillituorejuusto-smetanaseosta, parmesaania, marinoitua punasipulia, versoja ja tilliä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pizza bianco savumuikusta
Savumuikut ja marinoitu punasipuli ovat täydellinen täyte valkoiseen pizzaan.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 1-4/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.