Porolasagne

Syksyn mehevin lasagne valmistetaan poronkäristyksestä. Se saa makunsa parmesaani-ranskankermasta, fenkolinsiemenistä sekä tuoreesta timjamista ja rosmariinista

 

Ainekset

20 annosta

 

4 rkl rypsiöljyä 

1 kg poronkäristystä (esim. Rönkä Lapinukon poronkäristystä) 

200 g sipulikuutioita 

2 rkl valkosipulimurskaa 

150 g tomaattipyrettä 

2 kg tomaattimurskaa 

15 g tuoretta timjamia hienonnettuna 

10 g tuoretta rosmariinia hienonnettuna 

1 ½ rkl fenkolinsiemeniä 

1 rkl suolaa 

2 tl mustapippuria 

1 kg ranskankermaa 

500 g parmesaaniraastetta 

1 kg lasagnelevyjä 

400 g mozzarellaraastetta 

Valmistus

  1. Kuumenna öljy ja ruskista poronkäristys. Lisää sipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita joukkoon valkosipuli ja tomaattipyre, paista hetki. 
  2. Lisää pannulle tomaattimurska ja yrtit. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita joukkoon. Anna muhia vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  3. Sekoita ranskankerman joukkoon 300 grammaa parmesaaniraastetta. 
  4. Kokoa lasagne GN-vuokaan. Laita pohjalle porokastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten parmesaani-ranskankermaa, sitten lasagnelevyjä. Toista kerrokset. Jätä päällimmäiseksi porokastiketta ja sen päälle ranskankermaa. Ripottele pinnalle loput parmesaanista sekä mozzarella. 
  5. Laita vuoka kylmiöön yön yli. 
  6. Paista 175 asteessa kiertoilmassa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 
Meheva_Porolasagne_Vaaka
Lasagne poronkäristyksestä? Toimii! Kokoa lasagnet pakkeihin edellisenä päivänä. Yön yli vetäytyminen kylmiössä tekee ihmeitä: lopputuloksena on mehevä, muttei vetinen lasagne.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 9/2021-1/2022.

Katso kaikki julkaisut täältä.