Rapu-turska-kookoscurry

Turskaseläkkeet ja jättiravunpyrstöt maustuvat herkullisiksi kookos-curryliemessä. Houkuttelevasti tuoksuva thai-henkinen ruoka tarjoillaan basmatiriisin kera.

Ainekset

10 annosta

1 kg turskaseläkettä (esim. Feldts Blue turskan selkäfilee MSC)
500 g kypsiä jättiravunpyrstöjä
1 tl suolaa
4 punaista suippopaprikaa
2 punaista mietoa chiliä
2 banaanisalottisipulia
4 valkosipulinkynttä
4 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 rkl öljyä

 

Kastike
2 tlk (á 400 g) kookosmaitoa
1 dl kalakastiketta
6 rkl limen mehua
4 rkl maapähkinävoita
4 rkl punaista currytahnaa
4 rkl fariinisokeria

 

Lisäksi
6 vartta kevätsipulia
(tuoretta korianteria tai thaibasilikaa koristeluun)
(kokonaisia katkarapuja koristeluun)

Valmistus

  1. Viipaloi sulatetut turskafileet. Sulata ja valuta ravut. Mausta turska ja ravut suolalla.
  2. Viipaloi paprikat ja hienonna chilit ja sipulit.
  3. Kuullota öljyssä paprikat, chilit, sipulit ja inkivääri. Siirrä sivuun. Lisää tilkka öljyä ja paista turskat molemmin puolin pari minuuttia kypsiksi.
  4. Sekoita kookosmaito, kalakastike, limen mehu, maapähkinävoi, currytahna ja fariinisokeri.
  5. Lisää pannulle ravut, sipuli-inkivääri-paprika-­chiliseos ja maustettu kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla, kunnes seos on kiehunut hieman kokoon.
  6. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, yrteillä ja ravuilla. Tarjoile basmatiriisin kanssa.
Rapu-turska-kookoscurry
Thaimaalaisen ruoan ystävät ilahtuvat kookoscurrysta, jossa on turskaa ja rapua.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 1-4/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.