Simppeli tomaatti-burratapasta

Pastassa yksinkertainen on usein parasta. Yhdistä kirsikkatomaatit, mausteet, öljy ja trendikäs burrata-juusto – takaamme, että asiakkaasi rakastavat!

Ainekset

10 annosta 

 1 1/4 kg erilaisia kirsikkatomaatteja
noin 20 valkosipulinkynttä
5 rkl hyvää oliiviöljyä
5 tl suolaa
5 tl paprikajauhetta
5 tl oreganoa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 ½ kg burrataa (esim. La Contadina burrata di buffala D.O.P.)
1 l tuoretta basilikaa hienonnettuna

 

Lisäksi
4 kg pastaa (esim. fettuccini)

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeaksi.
  3. Levitä tomaatit ja valkosipulit GN-vuokaan ja lisää oliiviöljy, suola, paprikajauhe, oregano ja pippuri. Paahda uunissa 225 asteessa pehmeiksi eli 20–25 minuuttia.
  4. Kypsennä ja valuta sillä aikaa pasta paketin ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä.
  5. Nosta tomaatit uunista ja lisää vuokaan kuuma pasta, paloiteltu burrata ja hienonnettu basilika. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla tai lisää öljyä. Tarjoa heti.
Tomaatti-burratapasta
Mozzarellan kermaisempi variaatio burrata on himoittu herkku. Lisää se helppoon pastaan lopuksi ja tarjoile heti.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 5-8/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.