Teheran-burgeri

Teheran-burgerin minttuaioli virittää makunystyrät trendikkäästi Lähi-idän suuntaan. Laadukas pihvi, pikkelöity retiisi ja uppopaistetut sipulirenkaat saavat ruokailijat hyrisemään tyytyväisyydestä.

 

Ainekset

10 annosta 

10 naudanlihapihviä (esim. Tamminen Rotukarja burgerpihvi)
8 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

 

Pikapikkelöity retiisi
10 retiisiä
½ dl sitruuna-balsamicokastiketta
1 ½ rkl vettä
1 tl sokeria

 

Minttuaioli
5 dl hienonnettua tuoretta vahvaa minttua
öljyä kuullottamiseen
3 dl majoneesia
2 rkl sitruunanmehua

 

Sipulirenkaat
5 makeaa sipulia
öljyä uppopaistamiseen

 

Lisäksi
2 pihvitomaattia
1 iso romainesalaatti
10 hampurilaisbriossisämpylää

 

Valmistus

  1. Valmista ensin retiisit. Viipaloi ne ohuiksi ja yhdistä viipaleet kulhoon balsamicokastikkeen, veden ja sokerin kanssa. Jätä sivuun.
  2. Sekoita valkosipulimurska öljyyn ja sivele öljyllä pihvit molemmin puolin.  Mausta reilusti suolalla ja musta­pippurilla.
  3. Valmista minttuaioli. Kuullota hienonnettuja mintunlehtiä öljytilkassa 1-2 minuuttia ja kumoa kulhoon. Lisää sekaan majoneesi ja sitruunanmehu.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy kattilassa kuumaksi (180 asteeseen) ja uppopaista sipulirenkaat öljyssä kullanruskeiksi.  Valuta ja pidä lämpiminä.
  5. Viipaloi tomaatit ja grillaa viipaleet kuumalla parilalla molemmin puolin.
  6. Grillaa pihvit juuri ja juuri kypsiksi.
  7. Paahda sämpylät.
  8. Kokoa burgerit. Sipaise sämpylöiden väliin minttu­aiolia. Lisää salaattia, tomaattia, pihvi, marinoitunutta retiisiä ja sipulia. Tarjoa heti.
Teheran-burgeri
Burgeri saa freesiä makua minttuaiolista ja pikapikkelöidyistä retiiseistä. Pihvin valkosipulisively viimeistelee kokonaisuuden.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 5-8/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.