Heinon Tukku tukee kampanjaa, jonka tavoitteena on kerätä mahdollisimman laaja valtakunnallinen otos siitä, mitä Suomen ravintoloissa vuonna 2017
nautittiin.
Hotelli ja ravintolamuseo kutsuu kaikki Suomen ravintoloitsijat tallentamaan 100-vuotiaan Suomen ruokalistat museon digitaaliseen Restopedia-tietopankkiin.
Aineisto tulee avoimesti kaikkien saataville ja sitä voidaan tulevaisuudessa hyödyntää niin tutkimukseen kuin inspiraatioksi tuleville ravintoloitsijoille.
– Hotelli- ja ravintolamuseon toiveena on saada kattava läpileikkaus ja ajankuva suomalaisesta ruokakulttuurista, kertoo museojohtaja Anni Pelkonen.
Osallistuminen on helppoa
Heinon Tukku haastaa kaikki asiakkaansa mukaan kampanjaan.
Osallistuminen on helppoa: nappaa kuva kännykällä tai kameralla vuoden 2017 ruokalistoistasi ja tallenna ne Hotelli- ja Ravintolamuseon digitietokantaan. Ruokalistan voit myös tallentaa pdf-tiedostona. Keräys on käynnissä www.restopedia.fi ja kestää vuoden 2017 loppuun.
Aineistosta tuotettu yhteenveto julkistetaan vuoden 2018 aikana.
Kuvat: Hotelli- ja ravintolamuseo