Aurinkopaneelit Espoon Toimitustukussa

Auringosta energiaa

Viikolla 41 vietämme energiansäästöviikkoa.

Heinon kaikkien toimipaikkojen katoilla on ollut aurinkopaneelit nyt vuoden ajan. Kokemukset ovat olleet vain positiivisia. Aurinkovoimalla on tammi-elokuun aikana tuotettu jopa 860 MWh energiantarpeestamme, mikä vastaa lähes 50 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Espoossa saatiin kesällä parhaimmillaan yli kolmannes sähköstä aurinkovoimasta. Espoon 2222 aurinkopaneelin voimalamme onkin Carunan suurin yksittäisen mittauspisteen takana oleva aurinkovoimala. Katso videolta kuinka aurinkopaneelit Heinolla toimivat.

Myös muissa toimipaikoissa on saatu hyviä tuloksia. Kuopiossa otettiin 1020 paneelin aurinkovoimala käyttöön jo vuoden 2017 lopulla, ja se on kesäkuukausina tuottanut 21-24 % kiinteistön sähköntarpeesta. Sörnäisten aurinkovoimalalla (740 paneelia) on kesän aikana korvattu ostosähköä 10 %:lla ja Koivuhaassa (652) yli 17 % sähkön tarpeesta.

Aurinkovoima on täysin puhdas ja samalla kannattava energiamuoto. Tehokkaimmillaan aurinkovoimalat ovat huhti-syyskuulla. Mutta myös muina valoisina kuukausina saamme aurinkosähköä hyötykäyttöön. Auringon vuosituotanto Suomen olosuhteissa on pitkien valoisien kesäpäivien ansiosta hyvin samaa tasoa kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Olemme mukana energiansäästöviikossa