Heinon Tukun toimisto

Keskon ja Heinon Tukun yrityskauppa markkinaoikeuteen

Toukokuun alussa kerrottiin Valio Aimo Oy:n siirtyvän yrityskaupassa osaksi Keskoa. Kaupan toteutuminen edellytti Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on 18.11.2019 tehnyt markkinaoikeudelle esityksen Kesko Oyj:n ja Valio Aimo Oy:n välisen yrityskaupan kieltämiseksi ja asian käsittely siirtyy nyt markkinaoikeuteen.

– Kieltämättä olemme harmissamme ratkaisun pitkittymisestä. KKV:n tapa erottaa yleistukut omaksi segmentikseen on meille pettymys, sillä markkina on mielestämme hyvin sirpaloitunut. Erikoistukuilla ja teollisuudella on syvää osaamista omilla alueillaan. Kohtaamme omassa arjessamme merkittävää kilpailua näiden tahojen kanssa. Yleistukut ovat monesti vain täydentäviä toimittajia erikoisosaamista vaativissa tuoteryhmissä, toteaa TukkuHeino Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Heino.

Yrityskaupan käsittely jatkuu nyt markkinaoikeudessa. Markkinaoikeus antaa ratkaisun kolmen kuukauden kuluessa esityksen tekemisestä.

– Asiakkaillamme on vuoden kiireisimmät viikot edessä. Me Heinon Tukussa ja Kalavapriikissa jatkamme nyt töitä normaalisti. Odotamme rauhassa markkinaoikeuden päätöstä ja keskitymme joulukauppaan ja hyvään asiakaspalveluun aivan kuten ennenkin, sanoo Heino.

Lisätiedot:
Petri Heino, toimitusjohtaja Tukkuheino Oy, puh. 0500 451 625, petri.heino@heinontukku.fi

Tukkuheino Oy on vuonna 1899 perustettu perheyhtiö ja Heino-konsernin emoyhtiö, joka harjoittaa tytäryhtiöidensä kautta päivittäistavaroiden ja alkoholijuomien tukku- sekä vähittäiskauppaa ja maahantuontia. Konserniin kuuluvat Tukkuheino Oy, Valio Aimo Oy tytäryhtiöineen, Uniq Drinks Finland Oy ja Oy Anton & Anton Ab. www.heinontukku.fi

KKV:n ratkaisu löytyy tästä.