Biokaasuauto

Kokemuksia biokaasuauton ratin takaa

Viikolla 41 vietämme energiansäästöviikkoa.

Biokaasulla toimiva Heinon Tukun Iveco-jakeluauto kuljettaa hiljaisesti ja lähes päästöttömästi kuormia pääkaupunkiseudun asiakkaillemme. Auto on nyt ollut käytössä reilun puoli vuotta, ja kokemukset käytöstä ovat olleet positiiviset eikä suurempia murheita ole esiintynyt. Kaikki neljä vakituista ja kaksi tuuraavaa kuljettajaa ajavat vuorollaan autoa, eli kokemuksia kaasu-Ivecon ”ratin takaa” on kertynyt hyvin.

Biokaasuauton ajaminen ei käytännössä eroa perinteisestä dieselkuorma-autosta mitenkään. Suurin ero on kaasuauton vaatima tiheämpi tankkausväli. Kaasuautolla matkaa yhdellä tankkauksella kertyy noin 300 km ja tankkaus itsessään kestää noin 20 minuuttia, joten se kannattaa suosiolla ajoittaa päivän päätteeksi.

Entä millaista palautetta biokaasuauto on saanut asiakkailta? ”Kaasuautoaiheiset teippaukset auton kyljessä kääntävät katseita ehkä hieman normaalia enemmän ja jonkin verran autosta tulee kysymyksiä kuljettajille toimitusten yhteydessä varsinkin muilta ​​kuljettajilta. Suhtautuminen kaasuautoon on ollut poikkeuksetta positiivista!” kertoo kuljetuspäällikkö Tommi Martikainen.

Säästöjä ilman päästöjä!

Energiansäästöviikko 2019