Suomen kokkimaajoukkue sai hopeaa kokkiolympialaisten Chef’s Table -kilpailusarjassa

Joona Lehto (vas.), Katja Tuomainen, Niall Larjala, Simo Pietarinen, Eija Kuningas Chef’s Table -kilpailusarjassa
Kuva: Eva Tordera Nuño

Suomen kokkimaajoukkue ylsi hopeasijalle Chef’s Table -kilpailusarjassa IKA/Culinary Olympics –kilpailuissa Stuttgartissa, Saksassa. Kovatasoisen kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitti Norja, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Islanti.

Suomen kokkimaajoukkue oli mukana IKA/Culinary Olympics -kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa, jossa 29 maata kisasi Chef’s Table ja Hot Kitchen -sarjoissa. Kilpailu pidettiin 15.2. – 19.2.2020 Stuttgartissa, Saksassa.

Kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitto meni Norjaan, hopea Ruotsiin ja pronssi Islantiin. Osakilpailussa Suomi nappasi hopeaa uutena kilpailumuotona olleesta Chef’s Table -sarjasta, jossa valmistettiin 12 hengelle kuuden ruokalajin menukokonaisuus, joka sisälsi mm. kylmiä ja lämpimiä sormisyötäviä, pääruoan, vegaanisen annoksen, jälkiruoan ja petit fourseja.

Hot Kitchen -kilpailussa Suomen suoritus arvioitiin hopeatasolle. Joukkue valmisti kilpailusarjassa 110 hengelle kolmen ruokalajin menun, jossa alkuruokana oli norjalaista ruijanpallasta, pääruokana kotimaista kaniinia ja jälkiruokana viinimarjoja.