UDF vahvistaa asemaansa monipuolisena juomatalona

Mikko Ali-Melkkilä toimitusjohtajaksi 31.8.2020

Heino-konserniin kuuluva Uniq Drinks Finland Oy vahvistaa asemaansa yhä monipuolisempana juomatalona, kun siihen tämän syksyn aikana yhdistetään tunnetut kotimaiset pienpanimot Suomenlinnan Panimo ja Fiskarsin Panimo, urban winery Noita Winery sekä käsityöläistisleitä valmistava Ägräs Distillery.

Yhdistymisen myötä Uniq Drinks Finlandin, jo nykyisellään vahva panimotuotevalikoima, täydentyy laadukkailla kotimaisilla pienpanimotuotteilla. Oman lisänsä valikoimaan tuovat laajaa kiinnostusta herättäneet kotimaiset tisleet ja rypäleistä valmistetut juomat. Uniq Drinks Finlandin kattavan jakeluverkoston avulla näiden pienpanimo- ja artesaanituotteiden saatavuus tarjoutuu yhä laajemmalle asiakaskunnalle.

MIKKO ALI-MELKKILÄ KEHITTÄMÄÄN KASVAVAN UDF:N LIIKETOIMINTAA

Uuden kokonaisuuden toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Ali-Melkkilä. Mikko siirtyy UDF:n palvelukseen 31.8.2020 Kyrö Distillery Companysta, jossa hän on toiminut myyntijohtajana viimeiset kaksi vuotta. Mikolla on laaja kokemus alkoholikaupasta jo lähes 15 vuoden ajalta.

TIMO VAINONEN SIIRTYY VASTAAMAAN KONSERNIN VIINIPORTFOLIOSTA

Uniq Drinks Finlandin nykyinen toimitusjohtaja, Timo Vainonen, keskittyy jatkossa yrityksen viinikaupan kehittämiseen ja tuoteportfolion kasvattamiseen Mikon tukena.

– Timo on hoitanut pitkään ja menestyksekkäästi päämiessuhteitamme. Lisäksi hänellä on vahva tuotetuntemus erityisesti viineistä. On hienoa, että tämä asiantuntemus pysyy talossa jatkossakin, toteaa Uniq Drinks Finlandin hallituksen puheenjohtaja Petri Heino.

– Mikko on ottanut haasteemme vastaan ja tuo uudistuvaan juomataloomme omaa innostustaan ja osaamistaan. Uskomme, että uusi kokonaisuus luo hyvät edellytykset yhtiön kasvulle ja menestykselle myös tulevaisuudessa, jatkaa Heino

Lisätiedot:

Petri Heino, petri.heino@heinontukku.fi tai p. 0500 451 625

Timo Vainonen, timo.vainonen@udf.fi tai p. 050 3684655

Mikko Ali-Melkkilä p. 040 8499 105

______________________________________________________________________

Uniq Drinks Finland Oy on juomien maahantuontiin ja jakeluun erikoistunut yhtiö. Yritys kuuluu vuonna 1899 perustettuun, perheomistuksessa olevaan Heino-konserniin, jossa alkoholijuomien myynti aloitettiin vuonna 1995, heti alkoholikaupan monopolin purkautumisen jälkeen.

Suomenlinnan Panimo on Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo. Vuodesta 1995 toiminut panimo on tänä päivänä kaupungin paikallispanimoista vanhimpia.

Fiskarsin Panimo on perustettu vuonna 2011. Käsityöläispanimo toimii nykyisin Fiskarsin Ruukissa.

Noita Winery on valmistanut rypäleistä käymisteitse mietoja juomia vuodesta 2018. Fiskarsilainen urban winery ei itse viljele rypäleitään.

Ägräs Distillery on käsityöläistislaamo Fiskarsin Ruukista. Toiminta ruukin vanhassa veitsitehtaassa aloitettiin vuonna 2016.