Vegaaninen Välimeren patonki

Tätä asiakkaasi ovat toivoneet: herkullinen vegepatonki, joka pitää nälän loitolla! Pikkelöidyt punasipulit ja paahdetut kirsikkatomaatit mehevöittävät veikkeleillä täytetyn leivän.

Ainekset

6 annosta

 

350 g kirsikkatomaatteja

1 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

2 patonkia

voiteluun hummusta

salaatinlehtiä

½ kurkku ohuina siivuina

marinoitua punasipulia

250 g vegaanista leikkelettä eli veikkelettä (esim. Mattila Bros. Pesto Veikkelettä)

mustia oliiveja viipaleina

 

Valmistus

  1. Valmista paahdetut kirsikkatomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit, levitä ne uunivuokaan ja valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa patongit kolmeen osaan ja halkaise. Voitele pohjat ja kannet hummuksella.
  3. Täytä patongit salaatilla, kurkkusiivuilla, marinoidulla punasipulilla, veikkeleellä, paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja oliiviviipaleilla.

 

Vinkki! Marinoitu punasipuli on helppo valmistaa. Kiehauta kattilassa punasipulirenkaat sekä saman verran sokeria ja valkoviinietikkaa. Ota pois liedeltä, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Valmista!

Välimeren_Vegepatonki_Vaaka
Vegeleikkeleet eli veikkeleet tekevät lounaspatongista täyttävän runsaan proteiinipitoisuutensa ansiosta.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 9/2021-1/2022.

Katso kaikki julkaisut täältä.