Yrttiperuna-sillipiirakka

Yllätä asiakkaasi tarjoamalla varhaisperunat, silli ja tilli tällä kertaa mehevän piirakan muodossa. Pikamarinoitu punasipuli ja kananmunalohkot kruunaavat ruokaisan herkun.

 

Ainekset

10 annosta 

5 kg keitettyjä varhaisperunoita
öljyä paistamiseen
1,25 kg matjessillifileepaloja (esim. Aimo matjessillipala)
2 kg kermaviiliä
5 dl kuohukermaa
15 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria

 

Taikina
1,9 l gluteenitonta jauhoseosta
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
5 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
3 dl perunasosejauhetta
2 tl suolaa
825 g leivontamargariinia
(vettä)

 

Lisäksi
10 punasipulia
2 ½ dl sitruuna-balsamicokastiketta
5 rkl vettä
5 tl sokeria

 

Viimeistelyyn
1 iso puntti tilliä
versoseosta
10 kananmunaa
(smetanaa/ranskankermaa)

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna punasipulit. Yhdistä punasipulisilppu, balsamicokastike ja sokeri. Nosta peitettynä viileään maustumaan.
  2. Valmista taikina. Yhdistä jauhot, parmesaani, perunasosejauhe ja suola kulhossa. Nypi sekaan leivontamarga­riini. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina GN-vuokiin. Esipaista 10 minuuttia 175 asteessa.
  3. Kuutio keitetyt perunat ja paista palat rapeiksi öljytilkassa.
  4. Valuta silli ja halutessasi puolita palat.
  5. Yhdistä keskenään kermaviili, kerma, kananmunat, sokeri, suola ja valkopippuri. Jaa seos esipaistettujen taikinapohjien päälle. Lisää peruna- ja sillipalat täytteen pinnalle.
  6. Paista 175 asteessa kypsäksi eli noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Keitä, kuori ja paloittele kananmunat.
  8. Tarjoa pikamarinoidun punasipulin, kananmunan, hienonnetun tillin ja versoseoksen kanssa. (Lisää halutessasi nokareita smetanaa tai ranskankermaa.)
Yrttiperuna sillipiirakka
Perunat ja silli ovat kesän klassikkoyhdistelmä, mutta tämä piirakka maistuu suolapalana muinakin aikoina.

Resepti on julkaistu Uutuudet & Tarjoukset -julkaisussa 5-8/2021.
Katso kaikki julkaisut täältä.